Menu

Verdiepingscursus
Begeleiding Stoppen met Roken 

 

 

Verdiepingscursus
Begeleiding Stoppen met roken

In samenwerking met Academie Rookvrij (onderdeel van SineFuma)

Voor wie?
Deze scholing is geschikt voor iedereen die de Basiscursus Begeleiding Stoppen met Roken heeft gevolgd en ervaring heeft in Motiverende Gespreksvoering. Indicatie voor ervaring is dat men aan minimaal 50 rokers begeleiding heeft gegeven. 

Deze scholing geeft inzichten in hoe de zorgverlener de begeleiding van rokers kan optimaliseren. Het geeft verdieping in het stopplan, het stopproces, het volhouden en terugvalpreventie. Ook ontvangt men tips voor de gesprekken met de roker, die de kans op succesvol stoppen vergroten. Maar de scholing geeft vooral veel ruimte om samen te oefenen en de vaardigheden in het omgaan met diverse rokers te vergroten. Zo oefent men de gesprekken met rokers o.a. op basis van motiverende gespreksvoering.

Leerdoelen
De praktijkondersteuner:

  • Heeft de kennis over wat richtlijnen zeggen over gedragsmatige interventies opgefrist
  • Beseft het belang van wat hij/zij zelf als eerste zegt tegen een roker over roken en wat dat moet zijn om beweging richting stoppen te brengen
  • Kan beter afstemmen met de roker, wat de kans op succes vergroot
  • Heeft nieuwe vaardigheden aangeleerd om te gebruiken in het gesprek met de roker/stopper

Heb je meer interesse in de basiscursus Farmacotherapie*, klik dan hier.

 

 

Bron: ZIO, Zorg In Ontwikkeling - Brigitte Paulissen - Crijnen

Inschrijven:

Klik op onderstaande 'tegel' om je in te schrijven voor deze cursus. Geen beschikbare plaatsen meer? Schrijf je dan toch in, je komt dan op de wachtlijst te staan.